Hartfalen

Gebonden, 144 pagina’s

Verschenen augustus 2021

ISBN 978 94 92588 029

Prijs € 27,90

Hartfalen is een aangrijpende levensbeschrijving, een novelle die begint als een mythische vertelling over een meisje ‘met oude botten’ dat opgroeit in de Veluwse bossen. Ze is een oermens dat in een droomwereld leeft van hout, vuur en natuur. Maar algauw komt zij buiten en binnen haar eigen vertrouwde omgeving in aanvaring met het echte leven dat de oermens in haar lijkt over te nemen. Alles blijkt heel anders dan ‘het meisje’ altijd heeft gedacht. Het volwassen bestaan dringt zich aan haar op maar maakt zich nooit geheel van haar meester. Teleurgesteld in het leven en de liefde keert zij uiteindelijk terug naar haar eigen onvervreemdbare wortels. Zij raakt opnieuw in de ban van bos, hout en vuur. De oerkrachten leiden haar ten slotte naar een eigen realiteit waarin alleen zij beslist.

Lees ook de informatie over “Hartfalen” op de boekensite Hebban.nl.

Lydia Rood is een van de meest veelzijdige en gewaardeerde auteurs die de Nederlandse literatuur rijk is. Zij groeide op in Velp aan de Veluwezoom en bracht haar zomers door in een houten huis in de Puttense bossen. Zowel Velp als het houten huis vormen het belangrijke decor van dit autobiografisch getinte verhaal. Rood schreef meer dan honderd boeken in alle genres en kent een groot en trouw lezerspubliek. Haar stijl kenmerkt zich door eenvoud, fraaie beeldspraken en originele woordkeus. Zij gaat grote thema’s niet uit de weg en beschrijft ze met relativering en humor, waardoor haar verhalen – hoe confronterend ook − altijd een zekere lichtheid behouden.

Voor Hartfalen maakte kunstenares Sophie Crossart geïllumineerde kapitalen die de ontwikkeling van de hoofdpersoon weerspiegelen. Het liefdevolle artwork en de originele vormgeving maken Hartfalen tot een uniek en opmerkelijk boek.

Literare is de literaire reeks van GelderBoek. Hartfalen is een van de luxe-uitgaven van Literare die zich onderscheiden door binnenwerk in tweekleurendruk, speciaal voor de titel vervaardigd artwork (illuminaties, spreadnummering, verluchte beginkapitalen), suède rug met goudopdruk, gepreegde Franse pagina, leeslint, schutblad met equidensiet van de auteur en druk op 120 grams papier. Een beperkt aantal exemplaren is individueel genummerd en gesigneerd door de auteur en alleen bij de uitgever tegen een geringe meerprijs te verkrijgen zolang de voorraad strekt.

Eerste reacties op Hartfalen:

“Heftige zoektocht naar eigen natuur…”
“Heel knap gevlochten verhaal dat boeit van begin tot eind”
“Aangrijpende vertelling in oogstrelend, klassiek boek”
“Schitterende uitgave; zo exclusief zie je dit tegenwoordig niet meer. Je blijft bladeren en ziet steeds iets nieuws”

Scroll naar boven
Scroll naar top