Canon van Brummen en Eerbeek

Gebonden, full colour, 200 pagina’s

Verschenen 18 december 2019

ISBN 978 94 92588 036

Prijs € 29,90

De Canon van Brummen en Eerbeek (en van de dorpen en buurtschappen Coldenhove, Empe Hall, Leuvenheim, Rhienderen, Broek, Cortenoever, Oeken, Tonden en Voorstonden) vertelt in 33 vensters het verhaal van de wording van een veelzijdige gemeente vanaf de vroege prehistorie tot nu. Vele malen was de gemeente het toneel van gruwelijk oorlogsgeweld, maar ze kent ook een arcadische natuur vol schitterende buitenplaatsen en boerderijen. Hoe is dit gevarieerde landschap – van het zand tot aan de rivierklei – ontstaan en wie waren de bewoners?

Wist u met hoeveel gezinnen de gemeente Brummen ooit begon? En dat er meer dan duizend jaar geleden een bloeiende ijzerindustrie was? Of dat uw verre voorvaderen de blonde haren van hun vrouw en dochters verkochten? Ooit gehoord van de Blubberbaron? En van de allereerste papiermakers? Of van de arts die de armlastige, maar later wereldberoemde neef van zijn vrouw verzorgde? Of van andere neven die de Oranjes hoofdpijn bezorgden? Van de papierfabrikant die konijnen stroopte? Van een beeldschoon nichtje dat een filmster zou worden? Van een weduwe met 299 beddenlakens? Van de edelman die sultan werd? Van de wijkzuster die een auto won? Of van Kees uit Hall die wonderen verrichtte in Japan? Wie was de echte Vroolijke Frans? En wat is de overeenkomst tussen Napoleon en Beatrix? Op deze en nog veel meer vragen vindt u in dit boek het antwoord. Een boek over grootse gebeurtenissen en unieke persoonlijke geschiedenissen.

Dit fraai geïllustreerde boek is tot stand gekomen in samenwerking met Oudheidkundige Vereniging De Marke en vele enthousiaste vertellers, schrijvers en fotografen die de gemeente Brummen rijk is.

Over de Canon van Brummen en Eerbeek

‘Spannende Canon’ – Stentor

‘Burgemeester trots op Canon’ – Gemeente Brummen

‘Er is geen excuus om deze Canon niet in huis te hebben’ (Muus Groot in Brummens Weekblad)

‘Hét geschiedenisboek over de gemeente’ (Burgemeester A. van Hedel)

Scroll naar boven
Scroll naar top